Schrijf je nu in voor het online programma  date met de liefde

Meisjesachtige vrouwen zijn stom

 

Eva was na de tweede date weer eens vriendelijk maar ook resoluut aan de kant gezet. Er waren leuke gesprekken geweest, ze hadden overeenkomsten en ook wel gelachen, maar toch wilde hij haar niet nog eens zien.

Maar waarom dan toch?

Het was helemaal prima voor haar, ze vond hem ook niet echt bijzonder, maar ze was wèl nieuwsgierig hoe zij dan was overgekomen bij hem, en wat hij dan miste bij haar.

‘Seks. Hij miste seks! Hij wil een beetje verleid worden en hij had nu het gevoel met een hele leuke zakenrelatie op pad te zijn.’

‘Een zakenrelatie, ok. Wat vind je daarvan?’

‘Nou, ik vind het echt een eye-opener!’

Ik kan niet onderdrukken dat ik verbaasd ben. Eva is een aantrekkelijke, en vrouwelijke vrouw en ik zou het zelf niet zo leuk vinden om als ‘zakenrelatie’ gezien te worden.

‘Ik heb eens goed nagedacht over zijn woorden, maar ik begrijp het geloof ik wel. Tijdens dates doe ik ook expres een beetje koel en afstandelijk. Ik wil niet dat hij denkt dat ik makkelijk ben en ik wil ook dat hij weet dat ik een eigen leven heb en mijn eigen boontjes kan doppen. Als ik nu terugkijk op de date, heb ik me inderdaad vooral zo opgesteld. Onafhankelijk en ontoegankelijk’

‘Wat een inzicht. Waarom is het zo belangrijk voor je om dit duidelijk te maken?’

‘Ik vind vrouwen die vrouwelijk doen zwak. Alsof ze het daarvan moeten hebben.’

‘Is vrouwelijkheid dan zwak?’

Het is even stil, Ze draait aan haar oorbel.

Meisjesachtige vrouwen zijn  goedkoop

‘Jij bent heel vrouwelijk en je bent heel speels, waarom mogen jouw dates die kant niet zien van jou?’

‘Dan vinden ze me makkelijk.’

‘Hoe weet je dat?’

Meisjeachtige vrouwen zijn toch stom! Ik denk dat zij dat denken.’

Ik vrees dat haar jaren aan de top in het corporate leven haar zienswijze op vrouwelijkheid beïnvloed hebben. Als vrouw moest ze haar ‘mannetje’ staan. Ze wilde haar promotie niet te danken hebben aan haar charme of speelsheid. Vrouwelijkheid werd in haar ogen zwak en makkelijk. Haar strategie heeft haar op zakelijk vlak veel succes opgeleverd, maar in de liefde werkt deze aanpak niet.

Zakelijke tactiek als datingstrategie

Eva is stil, ze denkt na. Dan gaat ze rechtop zitten en kijkt me aan.

‘Goh, ik heb nooit beseft dat ik er zo naar kijk.’

‘Wat vind je daarvan?’

‘Nou ik moet hier even over nadenken, merk ik.’

‘Is vrouwelijkheid zwak?’

‘Nee, natuurlijk niet! Maar blijkbaar vind ik dit stiekem toch wel.’

‘Wat denk je dat er gebeurt als je de volgende keer jouw vrouwelijke versie een beetje laat zien?.

Ze begint de giechelen van ongemak: ‘Ja, eh, geen idee.’

(Lees verder in het rode blok)

Nieuw plan

‘Wat heb je nodig om dit te doen?’

‘Poeh, ja, weet ik veel. Makkelijker gezegd dan gedaan! Ik heb denk ik nodig dat ik me veilig voel.’

‘En wanneer voel je dat?’

‘Als ik iemand al ken en ik weet dat hij respect heeft voor mij.’

Ik stelde het volgende voor:

‘Stel je de komende ontmoeting voor, dat hij oude vriend is die al lang weet dat je slim en onafhankelijk bent en die super veel respect heeft voor jou.Vlak voordat je binnenstapt, geef je jezelf dit gevoel: Ik ben veilig, hij respecteert me al, die kant hoef ik niet te laten zien, ik mag meisjesachtig doen. Meisjesachtige vrouwen zijn leuk en interessant. Ik ben heel benieuwd wat voor verschil dat gaat maken!’

‘Ja ik ook!’ En ze begint te giechelen. De kracht van het meisje in haar is eventjes zichtbaar. ‘En als hij het verprutst kan ik altijd weer de CEO uithangen.’

Precies! Als hij het verprutst, want jij kan dit. Girlpower!

Ook jouw strategie een upgrade geven?

Boek nu een gratis match call met mij, dan bespreken waar jij tegenaan loopt in de liefde en hoe je jouw match kan herkennen.