Schrijf je nu in voor het online programma  date met de liefde

Wie wil mij nog hebben?

“Wie wil mij nog hebben?” Ze zit voor me in mijn praktijk. Een energieke en wereldse vrouw met een dijk van een uitstraling. Welbespraakt, geïnteresseerd en gevat. Verzorgde blond/grijze haren, een bril met een modern en stoer montuur, goed gekleed. “Ja, wie wil mij nou nog? Ik ben oud (ze is pas 53), ik ben zelfstandig (lijkt mij geen minpunt), eigenwijs en humeurig op zijn tijd (goed om te weten), waarom zou iemand mij nog willen hebben?”

Ze lacht erbij terwijl ze het zegt, maar haar ogen lachen niet mee. “Nee, cognitief weet ik heus wel dat er iemand is. Er moet toch iemand zijn! Alleen, waarom lukt het me dan niet? Ik kleed me goed, ik verzorg mezelf, ik ga eropuit. En ik heb heel leuk werk, hè! Ik ontmoet veel mensen en ik kom overal. En volgens mijn vrienden ben ik leuk, en geestig, soms zelfs ook best lief en hondstrouw en attent. Maar waar blijft die man dan toch?”

Terwijl ze het opsomt valt me iets op. Als ze zichzelf omschrijft, begint ze met haar uiterlijk, dan vertelt ze wat ze doet en pas als laatste komt ze bij de kern: wie ze is.

Wie ben je dan?

En eigenlijk is ze daarmee al heel goed bezig. Veel van ons vinden het heel erg moeilijk om op te sommen wie we zijn. Ja, we zijn moeder, dochter, werknemer van de maand, tennisser, wijnliefhebber of reiziger. Maar als we dat allemaal even buiten beschouwing houden, wie ben je dán?

“Waarom zijn jouw vrienden eigenlijk bevriend met jou?” vraag ik haar. Ze kijkt me verbaasd aan. “Eh, ja, wat ik net zei dus. Ze vinden me leuk, geestig, lief, trouw en attent”, zegt ze weifelend.

Van je vrienden moet je het hebben

‘Geloof je ze?’ Ze knikt twijfelend en haar ogen draaien van me af. Ze denkt na. Dan veert ze op en opeens zit ze op het puntje van haar stoel. “Ja! Ik geloof ze wel. Tenminste – en ze zakt terug in de stoel – ik geloof wel dat zij dat echt vinden!”

“En zou je jouw vrienden inschatten als intelligente, ontwikkelde mensen met een goed beoordelingsvermogen?” Ze lacht, ze snapt waar ik heen wil. “Dus tja: wie wil jou nog hebben? Nou, zij die zien wat je vrienden ook zien. Maar dan moet je natuurlijk wel geloven dat wat zij zien ook waar is. Dan mag je gaan geloven, echt intrinsiek voelen dat het waar is, dat jij die leuke vrouw bent die zij zien.

En zullen we dan ook jouw vraag maar even herformuleren: niet wie WIL mij nog hebben, maar wie MAG mij nog hebben.”

En wie mag jou eigenlijk hebben?

Hoe herken wie jou eigenlijk mag hebben? Boek nu een gratis match call met mij, dan bespreken waar jij tegenaan loopt in de liefde en hoe je jouw match kan herkennen.