Schrijf je nu in voor het online programma  Van vluchtig daten naar blijvende Liefde

Ontmaskerd: De vijf vooroordelen over daten

Ontmaskerd: De vijf vooroordelen over daten. Met ongeloof kijkt ze me aan. “Maar zo heb ik het altijd gedaan.” Ja en met welk resultaat?
Deze vijf vooroordelen zorgen er voor dat je op de verkeerde dingen let:

1. Je moet direct een klik voelen

Hiermee leg je direct een hoge druk op de ontmoeting. Ga elkaar eerst maar eens leren kennen, kijk of je een keer kan lachen. Ga iets leuks doen en geeft jullie ontmoeting een kans zich te ontwikkelen.

Direct een enorme aantrekkingskracht voelen heeft trouwens meestal te maken met passie. Passie is geen liefde, passie is verlangen naar iets wat je waarschijnlijk nooit zal hebben.

2. Je moet tegen hem opkijken

Vooral succesvolle vrouwen denken dat het belangrijk is om een partner te vinden die nog succesvoller is dan zij. Omdat ze bang zijn hem anders onder te sneeuwen, of ze hebben last van het ‘sneeuwwitje-syndroom’ waarbij ze zich opstellen als een hulpeloos prinsesje dat gered moet worden. Terwijl ze toch echt niet hulpeloos in een glazen kistje liggen te liggen. Je moet helemaal niet tegen elkaar opkijken, je moet elkaar respecteren. Gelijkwaardigheid waarderen is een voorwaarde voor een gelijkwaardige relatie.

3. Je moet de ander heel leuk vinden

Een beetje mag wel, maar je moet vooral jezelf leuk vinden naast de ander. Het gevoel dat je ander jouw geeft over jezelf (grappig, intelligent, gevat, aardig etc.) zegt veel meer over jullie chemie dan wat jij van de ander vindt. Geef toe, het is toch heerlijk als iemand heel hard moet lachen om jouw grappen?

4. Jouw geliefde moet matchen met jouw sociale omgeving

Zij hoeven er niet naast te liggen he! Dit lijkt een open deur, maar onbewust neem je de mening van jouw omgeving mee op date.

‘Hoe zou ze in de vriendengroep liggen?’  ‘Kan hij mee naar een borrel op werk?’ ‘Wat vinden mijn ouders hiervan?’
In een split second schieten de gedachten door je hoofd en beïnvloeden de enige visie die er toe doet: Jouw visie. Wat vind jij er eigenlijk echt van? Word jij blij en voel je je lekker, ga er dan lekker mee door. Kan jouw sociale omgeving er weinig mee? Dan kan je je ook afvragen wat voor vrienden je om je heen verzameld hebt.

5) Direct alles willen weten over elkaar

Hoe meer je weet, hoe meer je invult voor een ander terwijl je elkaar nog helemaal niet kent en je dus ook niet weet in welke context dingen gebeurd of gezegd zijn. De keuzes die je maakt in je leven zijn altijd ingegeven door

  1. Omstandigheden
  2. Eerder opgedane ervaringen
  3. Jouw karakter

Zonder deze drie elementen te kennen kan je eigenlijk niet goed inschatten waarom iemand bijvoorbeeld lang bij zijn ouders is blijven wonen, gaan werken bij een bank of een relatie (niet) beëindigd heeft. Je weet het simpelweg niet.
Ga daarom vooral dingen doen en pas later jullie levens aan elkaar vertellen.

En wat moet je dan wel doen?

Daarover vertel ik je graag meer in persoonlijk gesprek. Boek nu een call, dan kijken we wat voor jou het beste werkt.

beter leren omgaan met liefde?