Schrijf je nu in voor het online programma  date met de liefde

Zelfliefde:

Word verliefd op jezelf: goed voorbeeld doet volgen

Zelfliefde is the new black! Het gaat niet alleen om het accepteren van jezelf, maar ook om het waarderen van je onhandigheid, zelfs als je je glas wijn omgooit en vlekken maakt op je nieuwe shirt. Of parmantig denkt te paraderen over de werkvloer, om er achter te komen dat er een stuk wc papier aan je schoen plakt.

Het is belangrijk om jezelf te vergeven voor je imperfecties , ze zijn misschien onhandig, maar het zijn wel jouw imperfecties en ze maken jou tot wie jij bent.

Zelfliefde is iets anders dan egocentrisme of arrogantie wat gaat over jezelf boven een ander plaatsen.

Zelfliefde gaat over het opbouwen van een gezonde relatie met jezelf, en oog hebben voor wat jou uniek maakt. Comfortabel zijn met je eigen ongemakken. Als jij op je gemak bent dan straalt dat af op jouw omgeving en is de ander dat ook.

Werken aan zelfliefde is een persoonlijk proces dat voor iedereen anders kan zijn. Hieronder vind je een aantal suggesties die je kunnen helpen om meer zelfliefde te ontwikkelen:

1. Wees aardig voor jezelf

Behandel jezelf als je beste vriend(in): geef jezelf complimentjes, cadeautjes en af en toe een high-five. Het is belangrijk om aardig te zijn tegen jezelf!

2. Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor jezelf, maar niet alleen met junkfood en Netflix binges. Trakteer jezelf op dingen die je leuk vindt, zoals een warm bad, een nieuwe outfit of een spannend avontuur.

3. Leer jezelf kennen

Neem de tijd om te ontdekken wie je bent, wat je passies zijn en wat je waarden zijn. Dit kan helpen om meer verbonden te raken met jezelf.

4. Wees eerlijk

Wees eerlijk tegen jezelf, zelfs als je dat betekent dat je moet toegeven dat je af en toe een beetje ongeduldig, onsportief of bazig bent. We hebben allemaal wel iets en dit maakt jou tot wie je bent.

5. Leer omgaan met je fouten

Wees niet te hard voor jezelf als je fouten maakt. Gebruik ze als een leermoment en een kans om te groeien.

6. Leer je grenzen kennen en respecteren

Het is belangrijk om te weten waar je grenzen liggen en om deze te respecteren. Zeg gewoon ‘nee’ tegen dingen waar je geen zin in hebt. Je bent de baas van je eigen leven, dus doe alleen dingen die je echt leuk vindt.

7. Vergeef jezelf en anderen

Vergeef jezelf en anderen, want het leven is te kort om wrok te koesteren. Laat het verleden achter je en focus op de mooie dingen die je nog te wachten staan.

8. Zoek steun

Zorg voor steun van familie, vrienden of een professional. En vergeet niet om af en toe te lachen! Een goed gevoel voor humor is de beste manier om met alles om te gaan dat het leven op je pad gooit. En onthoud, werken aan zelfliefde is leuk en vooral heel belangrijk!

Weet dat werken aan zelfliefde een reis is vol avonturen en uitdagingen. Het kost tijd, inzet en soms ook wat moed, maar uiteindelijk kan het je leiden naar een meer kleurrijk en vrolijk leven, waarin je meer in staat bent om van jezelf en anderen te houden. Dus, laat die glimlach op je gezicht blijven en blijf doorgaan met deze geweldige reis van zelfliefde!

Investeer in jezelf en neem de eerste stap naar een gelukkiger, gezonder en bewuster leven. Neem contact op met mij en ontdek hoe ik je kan helpen bij het bereiken van jouw doelen en het realiseren van jouw dromen!

Leven in liefde?