Schrijf je nu in voor het online programma  Van vluchtig daten naar blijvende Liefde

Liefdeshoroscoop van de Weegschaal

23/9 – 22/10

Van alle sterrenbeelden is weegschaal het gelukkigst als ze een relatie hebben. De heersende planeet van Weegschaal is Venus, de planeet van liefde en romantiek. De Weegschaal voelt zich beter in balans met een partner.

Wat een weegschaal nodig heeft, is iemand die bij hen past en hen complimenteert. Dus laten we de weegschaal eerst wat beter leren kennen voordat we naar de beste match gaan kijken.

Balans en vertrouwen

Weegschalen streven naar symmetrie en balans, zowel thuis, op het werk als in hun privéleven. Ze houden ervan als alles op rolletjes loopt, hoewel ze er minder door geobsedeerd zijn als onze maagd-vrienden. Weegschalen voelen zich aangetrokken tot schoonheid en de mooie dingen in het leven. Ze hebben een natuurlijk oog voor esthetiek. Ze weten instinctief wat er goed uitziet, hierdoor zijn ze vaak uitstekende interieurontwerpers, beeldconsulenten en stylisten.

Staat het in de sterren geschreven?

De weegschaal is een sentimentele maar praktische ziel. Ze hebben eerlijkheid hoog in het vaandel staan en een groot rechtvaardigheidsgevoel. 

De weegschaal kan verliefd worden op een mooi uiterlijk. De hebben een zwak voor schoonheid en kunnen de neiging hebben om deze uiterlijke kwaliteiten te overwaarderen. Ze worden soms verliefd op wat ze kunnen zien, niet op wat eronder zit. Dus of het nu gaat om een ​​designer handtas, een luxe woning of een aantrekkelijke partner, de weegschaal laat zich graag omringen door het ‘esthetische’.

De beste matches voor Weegschaal

Volgens de liefdeshoroscoop van de Weegschaal zijn dit de beste matches:

1. Boogschutter

Dit koppel is van nature aanhankelijk en liefdevol. De Weegschaal kan zich gemakkelijk openstellen voor de Boogschutter, omdat de hij zo betrouwbaar is.

Ondanks dat het een vuurteken is, is de Boogschutter niet vatbaar voor vurige melodramatische uitingen van emotie. Boogschutter en Weegschaal delen dezelfde waarden, kunnen effectief communiceren, zijn zorgzaam voor elkaar en ze zijn betrouwbaar.

2. Tweelingen

Weegschaal en Tweelingen kunnen het gewoon goed met elkaar vinden. Ze zijn in staat om verbinding te maken, enthousiast ideeën te delen en een dialoog te voeren. Het goede aan dit paar is dat als ze ruzie maken, ze hier niet in blijven hangen. Ze willen het beiden graag snel goed maken.

Ze hebben veel gemeen, waaronder liefde voor reizen en een actief sociaal leven. De Tweeling houdt ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan, terwijl de Weegschaal de ultieme gastvrouw is.

3. Waterman

Het kan even duren voordat Weegschaal en Waterman verbinding maken, maar als ze dat doen, doen ze het goed. Het duurt een tijdje voordat de Weegschaal haar hart opent. De Waterman is echter een van de meest betrouwbare sterrenbeelden en ook nog eens brutaal eerlijk. Dus als iemand het vertrouwen van de Weegschaal kan winnen, dan is het de Waterman.

Ze vullen elkaar aan. Daar waar Watermannen vaak problemen hebben om zich op één ding te kunnen concentreren heeft de Weegschaal een instinctief gevoel voor focus en balans.

4. Leeuw

De Weegschaal en de Leeuw vormen een aantrekkelijk stel. Leeuwen houden van luxe, omringen zichzelf in het algemeen graag met schoonheid. Voor de Weegschaal is dit uiteraard koren op de molen. 

Leeuwen zijn ook zeer sociale wezens die graag gezien en gehoord worden. De weegschaal houdt ervan om haar prachtige huis te hosten en te pronken. Het hebben van een partner die hier net zoveel van geniet als zij, is de kers op de taart.

Ze kunnen de goede en mooie dingen in het leven waarderen, maar hebben daarbij ook een diepe emotionele verbinding.

5. Ram

Om deze relatie te laten slagen moeten er wel wat compromissen gemaakt worden. De Ram is een natuurlijke leider. Het is het eerste teken van de dierenriem en denkt dat het alles weet. Weegschaal is het zevende teken die weet dat dingen niet zwart-wit zijn.

Als de eigenzinnige Ram kan luisteren naar de beredeneerde opvattingen van de Weegschaal, hebben ze de mogelijkheid om een ​​krachtige combinatie te vormen. Weegschaal is een teamspeler, terwijl Ram het liefst alleen werkt. De Weegschaal is echter een probleemoplosser en kan de dromen van de Ram echt laten uitkomen. Hij zou er verstandig aan doen naar haar te luisteren.

Passie èn intimiteit

Wat intimiteit betreft, kan de Weegschaal haar vurige Ram-mannetje de subtiliteit van het vrijen leren. Aan de andere kant kan Ram zijn Weegschaal precies laten zien hoe de duizelingwekkende hoogten van ware passie voelen.

De bovenstaande sterrenbeelden worden beschouwd als het best passend bij de weegschaal. Dus hoe zit het met de slechtste matches? Met wie kan de weegschaal niet goed opschieten?

De slechtse matches voor Weegschaal

Volgens de liefdeshoroscoop van de Weegschaal zijn dit de slechtste matches:

1. Weegschaal en Vissen

Weegschaal en Vissen zijn complete tegenpolen. Vissen is gevoelig, intuïtief en empathisch. Scherp afgestemd op de stemmingen en gevoelens van anderen, gebruikt Vissen de zintuigen om de wereld te begrijpen. Weegschaal is echter pragmatisch en gebruikt logica, statistieken en feiten om de waarheid te achterhalen.

2. Weegschaal en Steenbok

De traditionele, stoïcijnse en hardwerkende Steenbok lijkt misschien goed samen te gaan met de weegschaal, maar dit aardeteken is teveel gericht op ambitie voor de Weegschaal.

3. Weegschaal en Schorpioen

Weegschaal en Schorpioen worden misschien meteen aangetrokken, maar zoals alle Schorpioenen weten, kan schijn bedriegen. Schorpioenen zijn mysterieus, intens en gepassioneerd. Weegschaal is evenwichtig, kalm en pragmatisch. Weegschaal is groot in rechtvaardigheid en eerlijkheid, terwijl Schorpioen jaren kan wachten om wraak te nemen.

Zin of onzin?

Om je verbonden te kunnen voelen is er meer nodig dan een passend sterrenbeeld, toch kloppen soms verrassend veel dingen. Ben jij een Weegschaal of ben je met een Weegschaal? Herken je de omschreven karaktereigenschappen volgens de liefdeshoroscoop van Weegschaal, of vind je het grote onzin?

Wil je het niet aan de sterren overlaten?