Schrijf je nu in voor het online programma  Van vluchtig daten naar blijvende Liefde

Jennifer Lopez & Ben Affleck
The sequel

Meestal is deel 1 beter dan zijn opvolger, maar bij J.lo en Ben lijkt deel 2  het succes van deel 1 te overstijgen. Deze keer is het tenminste wel tot een huwelijk gekomen.

Hoe het 20 jaar geleden begon:
Ze ontmoetten elkaar op de set van de film Gigli in 2002. Zij was nog getrouwd met Chris Judd maar in 2003 was de scheiding erdoor en konden Jennifer en Ben hun romance delen met de wereld. En wat smulde de wereld ervan. Hongerig en gulzig volgden we van ieder detail dat er over hen te vinden was. En Ben en Jen gaven ons ook veel lekkers.

I you had my love:
In haar videoclip ‘Jenny from the Block’ speelt Ben de rol van haar vriend. Hij slaat haar liefdevol op haar beroemde en ronde achterwerk terwijl ze in roze bikini ligt te zonnen op een jacht. In de clip zien we hoe het stel continue belaagd wordt door paparazzi en hoe onschuldige momenten door de pers verdraaid werden.
Op haar album ‘This is me…then’ staat het nummer ‘dear Ben’ dat zo zoet is dat het galzuur van je tanden springt. Op iedere rode loper verschijnen de tortelduifjes hand in hand of zoenend. 
Ze verloven zich en in ieder interview zwijmelt Jennifer weg over hoe geweldig Ben is. 14 september zou de grote dag zijn, maar niet kort daarvoor zien we de eerste barstjes in hun roze bubbel springen. Vier dagen voor de bruiloft laten ze weten het huwelijk uit te stellen.

Stoute media!
In een verklaring geven ze aan dat de grote mediadruk hen dit heeft doen besluiten. “When we found ourselves seriously contemplating hiring three separate ‘decoy brides’ at three different locations, we realized that something was awry.”
Vier maanden later, in januari 2004, wordt ook de verloving verbroken en komt er een einde aan ‘Bennifer’. In april dat jaar zijn ze nog wel samen te zien in de film Jersey Girl, maar de rol van Jennifer wordt zo klein mogelijk geknipt en co-star Liv Tayler naar voren geschoven als dè vrouwelijke hoofdrolspeler.

Wat ging er mis?
Als er grote druk is van buitenaf dan werkt dit door op het vermogen in verbinding te blijven met jezelf en dus ook met elkaar. Het gevoel te moeten beantwoorden aan verwachtingen brengt onzekerheid en onveiligheid mee. Wanneer doe je het nou goed? In zo’n situatie is het verdomd lastig dichtbij jezelf te blijven en te durven vertrouwen op je gevoel. (Meer over gevoel versus verstand)
De hoge verwachtingen, de meningen en oordelen drukte zwaar op de liefde van Ben en Jen en maakte dat het niet meer ging. Het vertrouwen in elkaar en in zichzelf als liefdespartner was verdwenen. Jezelf slecht voelen in een relatie is een ding, jezelf slecht voelen over de relatie omdat dit de reden is van alle aandacht en stress maakt dat liefde verdwijnt.

All my pride is all I have
Jennifer trouwt datzelfde jaar nog met Marc Anthony en krijgt met hem de tweeling Emme en Maximilian in 2008. Ook zakelijk zijn ze succesvol, ze treden regelmatig samen op, gaan zelfs samen op tournee en maken een film. In 2011 komt er een einde aan het sprookje en kondigen ze hun scheiding aan.

Ben vindt een nieuwe Jennifer in Jennifer Garner. In 2004 wordt duidelijk dat ze een stel zijn en in 2005 verloven ze zich. Ze krijgen samen drie kinderen en blijven tien jaar getrouwd, tot 2015.

Let’s get loud!
JLo en Ben zijn altijd vrienden gebleven en halen, na zijn scheiding in 2015, de banden weer een beetje aan. Zij is na Marc Anthony nog wat aan het rommelen geweest met een achtergrond danser, met Drake en was ook nog verloofd met Alex Rodriguez. In april 2021 was ze weer even single en werd het contact met Ben weer inniger. Van goede vrienden naar meer en sinds april 2021 zijn Jennifer en Ben weer insta-official. Voor haar 52ste verjaardag plaatst ze een carrousel van foto’s in bikini op een boot en op de laatste foto zijn Jen en Ben zoenend te zien.
De media duikt er weer bovenop en Ben en Jen laten zich op de rode loper met liefde fotograferen. Hun liefde haalt het deze keer wel tot het altaar en op 17 juli 2022 trouwen ze in Las Vegas.

Waarom lukt het nu wel?

Dezelfde mensen, weer foto’s in bikini op een boot en wederom samen rode lopers aflopen, ik heb een déjà vu.  Er is echter een groot verschil, ook al is het niet aan ze te zien, ze zijn 20 jaar ouder en wijzer en deze keer beter bestand tegen de druk van de buitenwereld. Het is makkelijker lak te hebben aan de buitenwereld als je niets meer te bewijzen hebt. Dan blijft er over dat je samen plezier wil maken en het leuk wilt hebben. En dat is precies waar de liefde over gaat. Get on the floor!

Leven in liefde?